Piping Corporation


Home

The Team

Service Details

Contact

Nieuws

Telegraph

Links

Workshops

A2Z XL Piping Masterclass, een succes!

Afgelopen zaterdag organiseerde de Piping Corporation een heuse cursusdag te Merksem. Een mooie groep gegadigden meldde zich aan en er werd meteen van start gegaan.
De aanwezigen werden in twee groepen gesplitst en Peter en Dries namen elk een groep voor hun rekening. Beide heren hebben elk hun eigen specialiteit en door de opdeling konden zij zich elk met hun eigen terrein bezighouden. De lunch werd voorzien door de Piping Corporation en de cursisten namen na een voormiddag hard werken dankbaar plaats aan de eettafel. Er werd gelachen en gegeten, maar er werden ook nuttige ervaringen uitgewisseld. Na een drukke, productieve dag werd nog gevraagd een evaluatieformulier in te vullen, zodat de Piping Corporation bij de volgende cursusdag nog beter kan voldoen aan jullie wensen.

De Piping Corporation wil alle aanwezigen nogmaals bedanken voor hun inzet zaterdag. Hopelijk zien we jullie (en andere pipers) terug bij onze volgende workshop!

17/04/2012
Piping Corporation opgenomen in VLAMO’s Lijst van Deskundigen

VLAMO (Vlaamse Amateur Muziek Organisatie) heeft een positief oordeel geveld over onze aanvraag om opgenomen te worden in hun lijst van deskundigen. Dit is een lijst van alle door VLAMO erkende experts.

Concreet wil dit zeggen dat bands die aangesloten zijn bij VLAMO en de Piping Corporation vragen voor een workshop, subsidies kunnen aanvragen en zo hun kosten kunnen recupereren.

07/03/2012
Antwerp & District kiest nieuwe pipe major.

Sinds kort telt de Piping Corporation niet één maar twee pipe majors. Zo mag Peter Hyndrikx zich nu pipe major van de toonaangevende band van België noemen. Hij is hiermee meteen de jongste ooit in de geschiedenis van de Antwerp & District Pipe Band.
Peter neemt de fakkel over van Stephen Tierney, die de band naar talloze competitie overwinningen en de promotie naar graad 2 leidde.

Voor de Piping Corporation betekent deze benoeming een nieuwe bron van ervaring en expertise.

28/12/2011
Een vruchtbaar weekend bij Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers.

Red Hackle is een band waar de Piping Corporation historisch gezien veel aan te danken heeft. Zowel Antwerp & District Pipe Band als The Borderline Pipes & Drums zijn voortgekomen uit deze band.
Toen ze ons vroegen om een cursusweekend met hen te houden ter ere van hun jaarlijkse St. Andrews feest, moesten we hier dan ook niet lang over nadenken. Er werden concrete afspraken gemaakt en de Piping Corporation zorgde voor een programma op maat. Er werd onder andere aandacht besteed aan onderhoud, een nieuwe tune (jig), techniek, sound en ensemble. Tussen het spelen door werd er door de sympathisanten van de band (bijna evenveel als spelers!) gezorgd voor een uitgebreide lunch. Dit was voor ons een kans om de spelers van de band een beetje beter te leren kennen, en op een ontspannen manier van gedachten te wisselen.
Er werd uiteindelijk een programma in elkaar gestoken voor het optreden van die avond, en na een geslaagde generale repetitie ging iedereen zich moe maar voldaan opmaken voor het feest.

28/12/2011
The Piping Corporation valt in de prijzen!

In juli 2011 reisde The Borderline Pipes & Drums af naar Belfast, om er voor de eerste keer in 5 jaar deel te nemen aan een heuse pipe band competitie. Met de intensieve begeleiding van de Piping Corporation waren de voorbereidingen goed verlopen, en vertrok de band vol goede moed naar Noord-Ierland. De repetities ter plaatse verliepen bijzonder vlot en met goede weersvoorspellingen in het vooruitzicht was het uitkijken naar de competitie.
Voor bijna alle spelers was het de eerste keer dat zij deelnamen aan een bandcompetitie, waardoor de zenuwen opspeelden. Tijdens het inspelen doorliepen we de routine en de sound was snel waar we hem hebben wilden. Een band die zich terugtrok uit de competitie zorgde ervoor dat we sneller aan moesten treden, maar dit werd goed opgevangen en we verschenen vol zelfvertrouwen aan de lijn. De spelers deden wat van hen verwacht werd, en er werd een foutloze set met zelfs een paar aardig goede stukken afgeleverd. Het verdict van de jury was boven verwachting: piping judge 1 zette ons eerst, piping judge 2 zette ons tweede, de drumming judge plaatste ons op de vijfde plaats en de ensemble judge gaf ons de vierde plek. In totaal werden we derde met een prijs voor het beste pipe corps.

28/12/2011
Eerste editie A2Z Piping Masterclass is een succes!

De Piping Corporation organiseerde in het verre Poperinge een masterclass, waar verschillende onderwerpen zouden behandeld worden. Voor ons was het de eerste maal dat we iets dergelijks op poten zetten, maar we mogen gerust spreken van een geslaagde eerste editie.
We zijn ondertussen druk bezig met het ineen steken van de volgende masterclass. Enkele sleutelwoorden die wij in acht namen: groter, beter en dichter bij huis. Wij hopen jullie hier massaal te mogen verwelkomen.
Meer info zal via verschillende kanalen worden verspreid.

28/12/2011